Гурме експанзия в скиорските хижи
Луксът в туризма вече не знае граници. Заможните туристи са все по-малко склонни да правят компромиси където и да отидат.
В стремежа си да осигурят ексклузивен лукс и да привлекат богати посетители, все повече хижи в Алпите сервират така наречената "висша кухня”, вместо обичайните планински гозби, пише Wanted.de.
Като се замисли човек, дори започва да се учудва защо чак сега собствениците на тези хижи се усещат да заместят палачинките с трюфели.
"Тенденцията към изисканата храна и модерната обстановка в хижите в Алпите става все по-популярна", споделя заместник-директорът на туризма на Санкт Антон ам Арлберг, Вилма Химелфройндпойнтнер.
Изискано хранене
В някои тези хижи може не само да се храните изискано, но и да живеете като кралски особи. Такива са например Wedelhütte и Kristallhütte в Тирол. След петстепенното меню, виното и питиетата, разглезените гости са твърде изморени да се върнат на пистите и се отправят към меките възглавници.
Сутрин пък, още преди първите скиори да пристигнат с лифта, гостите на тези планински хижи се спускат по напълно пустите склонове на Хохцилертал.
Интересът расте
Ски ваканция и на двете места не излиза никак евтино. Въпреки това хижите са постоянно резервирани. Поради високия интерес, собствениците на двете хижи наскоро отвориха и трета - на име Adlerloungе, на височина от 2 621 метра, в курорта Kals-Matre.
Всеки, който би желал да се отдаде на красивата гледка, която предлага Chez Vrony в Цермат, трябва да си направи резервация значително по-рано.
Kristallhütte в Цилертал се цели към по-младите клиенти чрез своето модерно обзавеждане. Ценителите биха харесали дизайнерските мебели на терасата.
Луксозната хижа La Marmite на планинската станция на лифта Corviglia в St. Moritz е една от първите гурме хижи в целите Алпи.
Готвенето вкъщи вече не е на мода. Ако искате нещо специално в изключителна атмосфера, можете да го имате по време на ски ваканцията.
Шампанско след каране на ски: луксозната кухня вече завладява и пистите.
Традиционно обзаведената хижа Wedelhütte в Хохцилертал предлага гурме ресторант, спа и двуетажна винарска изба - същински петзвезден лукс.
В САЩ също има гурме хижи. Австриецът Андреас Фишбахер е създал хижата Cloud Nine, която се намира в Аспен.