Къщата, в която миналата година почина известната британската певица Ейми Уайнхаус, беше продадена на търг за сумата от 1.98 млн. британски лири, след като семейството на покойната изпълнителка намали стартовата цена с 1 милион лири, съобщи РИА "Новости", като се позова на информация от аукционната къща McHugh & Co.

Бащата на Уайнхаус Мич е бил принуден да намали цената и да обяви дома на търг, тъй като желаещите да купят къщата са били малко, а тези, които са искали да го притежават, не са имал възможност да платят исканата висока цена от близо 3 милиона.

В сградата са направени подобрения на изключително високо ниво. Къщата е оборудвана с видеодомофон, фитнес зала и звукозаписно студио с акустично изолирани стени, посочва bTV.

27-годишната певица почина на 23 юли 2011 г. вследствие на алкохолно отравяне. След трагедията нейните родители заявиха пред журналистите: "Ние няма да се разделяме с този дом. Той е прекалено ценен за всички нас – тук живя и приключи своите земни дни Ейми".

По-късно обаче те промениха своето решение и предложиха къщата за продажба заради високите разходи по поддръжката й. Тя бе закупена от бащата на певицата през 2010 г. за 2.8 млн. долара.