Ремонтните дейности в Олимпийския парк в Лондон започнаха само около стотина дни след края на олимпийските игри. През лятото на 2013 г. там се очаква да се появи паркът "Queen Elizabeth Park" на стойност от 362 млн. евро.

Районът в Източен Лондон, който беше наблюдаван от целия свят през лятото на 2012 г., е голям 2.25 квадратни километра, което се равнява на 357 футболни игрища. Целта на обновяването е той да се превърне в нова забележителност и акцент на британската столица, вместо да потъне в разруха, както се случва с много от олимпийските съоръжения в други градове домакини.

Според плановете на "London Legacy Development Corporation", след 2016 г. паркът трябва да привлича ежегодно по девет милиона посетители. В най-добрия случай той би бил една от най-големите забележителности в Лондон, без която посещението му не би било пълноценно.

Планът също така предвижда през следващите 20 години там да се появят пет нови квартала с до 8 000 жилища - като допълнение към олимпийското "селце" с неговите 2 800 домове. Също се очаква да бъдат построени три училища, девет детски градини и 27 детски площадки.

Ето как ще изглежда лондонският олимпийски парк още през юли 2013 г.:

Какво би било да живеете близо до олимпийския стадион? В следващите 20 години около лондонския олимпийски парк се очакват пет нови квартала, а паркът се очаква да привлича по девет милиона посетители годишно.

Преди това обаче, още през 2014 г., целият парк ще бъде отворен за всички, които искат да използват спортните зали за развлечение. В средата се намира скулптурата "Orbit", висока 114 метра.

Поглед към олимпийската област. Към залата (отпред), в която се състояха велосипедните състезания, има и 1.6-километрова велосипедна отсечка под открито небе, съоражения за планинско колоездене и паркур.

Работещите по парка "Queen Elizabeth Park" се надяват той да стане една от най-атрактивните забележителности на града и милиони хора да избират да си починат там или пък да поспортуват.

Кафенета, детски площадки, дървета и храсти: зелените площи между спортните съоражения трябва скоро да бъдат запълнени с живот.

Преди първите посетители на парка да могат да престъпят прага му през 2013 г., ще бъдат построени велосипедни и пешеходни алеи, както и пътища за достъп до парка.

Нови жилищни зони също са планирани там в идните 20 години - къщичките на "Carpenters Lock" дори са по водата и са свързани с парка чрез мост.

Много лондончани ще намерят своя нов дом и в квартала "Chobham Manor". Общо в цялата олимпийска местност ще се намират три училища и девет детски градини.

Малки къщички с връзки към зеленината: така би трябвало да изглежда кварталът "Pudding Mill Lane"
Директно на брега на река Леа и свързан с крайбрежната ивица се намира квартал "Sweetwater".