Сред решениета на Гватемала да върне обратно в Белиз издирваният компютърен спец и милионер Джон Макафий, той влезе в болница заради проблеми със сърцето, съобщи АФП.

По-рано стана известно, че правителството на Гватемала ще върне Джон Макафий, основателят на едноименната компания за информационна сигурност, в Белиз, където го издирват във връзка с разследване на убийство.

"Получихме съдебна молба от Белиз и ще я изпълним, очевидно" съобщи външният министър на Гватемала Харолд Кабайерос пред журналисти, малко след като президентът Ото Перес обяви отказа за политическо убежище на Макафий, задържан преди това, съобщи АФП.

Макафий беше издирван в продължение на няколко седмици, преди да бъде задържан в Гватемала, докъдето се добра, минавайки нелегално границата. Полицията в Белиз твърди, че издирва 67-годишния Макафий само за разпит във връзка с убийството на друг американец Грегъри Фол, посочва БГНЕС.

И по-рано Макафий е имал неприятности със закона. Според медиите през май тази година домът на компютърния спец бил обискиран от спецполицаи на Белиз. Срещу него тогава били повдигнати обвинения в незаконно притежание на оръжие и производство на наркотици, но впоследствие те били снети.

McAfee е компания, която създава антивирусно програмно обезпечаване с щаб-квартира в Санта Клара, Калифорния. През февруари 2011 г. тя беше закупена от Intel срещу 7.68 млрд. долара.