Alpha Bank България представи новата си собствена сграда, в която премести през октомври 2012 г. своето Централно Управление.

Сградата е собственост на банката и представлява значителна инвестиция, която затвърждава доверието й към българската икономика.

Свръхмодерната офис сграда, изработена с енергопоглъщащо стъкло, се намира на бул. “Цариградско шосе” 99, като отличното й местоположение осигурява лесен достъп както до центъра на града, така и към близките офис бизнес центрове.

Вангелис Литрас, Управител на Alpha Bank България, коментира: “Съсредоточаването на всички наши обслужващи звена и дейности на един адрес ще ни позволи да предоставяме по-бързи и по-гъвкави услуги, както и да повишим продуктивността на банката като цяло.”

Общата разгъната площ на новото Централно Управление на банката е 17 000 кв.м и включва:

1. Две подземни нива с паркоместа и необходимата инфраструктура за съвременна банкова дейност (трезори, сейфове, управление на паричните потоци и т.н.), както и пространства за електрически и механични съоръжения (трансформатори, електрически генератори, разпределителни табла, отоплителен център, непрекъсваеми токозахранвания и т.н.).

2. Приземен етаж, в който се помещава главният клон на банката, кафетерия, многофункционална зала (напълно оборудвана с аудио-визуални инсталации) и сервизни помещения за сигурност както и система за управление на сградата, която контролира основните функции и дейности с цел оптимизирането им.

3. Девет нива с офис пространства за осигуряване на конфорт на служителите и компютърна зала, оборудвана по последна дума на техниката.

Сградата е впечатляваща, както от гледна точка архитектура и кореспондиране с околната среда, така и по отношение на материали и използвани технологии.

Съоръжена е с най-добрите технически системи на отделните видове инсталации, компютърна мрежа, централна отоплителна и охладителна система.

Всички те са съобразени със съвременните стандарти за енергийна ефективност и превръщат сградата в благоприятна за околната среда.