Медицинската сестра, която се хвана на шегата на австралийски радио водещи и ги свърза с лекуващата сестра на Кейт Мидълтън, се самоуби.

46-годишната Хасинта Салдана, която повярва на двама австралийски радио водещи, че са Принц Чарлз и Кралица Елизабет е намерена мъртва. Тя най-вероятно се е самоубила, но полицията все още не е направила официално заявление. Знае се единствено, че няма следи от насилие и се предполага, че става върпос за самоубийство.

Радио водещите се обадили в болницата, в която е била настанена бременната Кейт Мидълтън и се представили за Принц Чарлз и Кралица Елизабет. Сестра Салдана ги свързала с лекуващия персонал на Кейт Мидълтън и друга сестра от там дала обяснения на радио водещите за това какво е състоянието на Мидълтън.

От Бъкингамския дворец заявиха, че не са реагирали остро и не са искали обяснение от болницата по случая. Не е ясно дали е имало последствия за мед. сестра Салдана след като е станала жертва на шегата. Това бе голям удар по репутацията на болницата. Салдана е майка на две деца и бе описана като „много добър професионалист“ от колегите си.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън изразиха съболезнования на семейството на Хасинта Салдана.

В същото време двамата радио водещи Мел Крейг и Майкъл Крисчън бяха свалени от ефир, а срещу тях се надигна вълна от недоволство. Страницата на радио 2Day FM във Фейсбук бе спряна, спрени бяха и акаунтите на водещите в Туитър. Те заявиха, че изобщо не са вярвали, че някой „ще им се върже“ и са мислели, че просто ще им затворят телефона.

Според гневни зрители, обаче, двамата радио водещи са направили безвкусна шега и са причинили проблеми за медицинската сестра, която не е могла да понесе стреса. Двамата радио водещи вече имат скандална слава. Преди време в тяхно предаване те принудиха 14-годишно момиче да признае на майка си, че е било изнасилено.

„В името на рейтинга и кратка слава хората са готови да направят всичко и да го кръстят шега„ пише един потребител във Фейсбук. „Това напомня на ужасната скрита камера в Бразилия, на която момиче призрак се появява в спрял асансьор на нищо неподозиращи хора. Тези хора не се интересуват какво ще причинят на жертвите на така наречената си шега, важно е да има рейтинг.“