Оранжев код днес е обявен за областите Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. Предупреждението на синоптиците е в сила заради обилни снежовалежи.

Жълт код е обявен за областите Кюстендилска, Пернишка, София област, София град, Видинска и Монтанска. Очаква се в планининските части да се образува съществена снежна покривка.

Значителни ще бъдат валежите главно в Южна България и особено в Рило-Родопската област. В Западна и Централна България вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен, и с него в страната ще нахлува студен въздух.

В планините времето ще бъде опасно. Видимостта ще бъде намалена заради обилния снежовалеж, а вятърът - ураганен. Очаква се на места да падне сняг до 50 л/кв. м.

За днес се очаква максималните температури да са в широк интернал - до 12 градуса по Черноморието и до минус 3 в Северозападна България. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°. В района на София минималната температура ще бъде около минус 5 градуса, а максималната около 1 градус.

Заради очакванието валежи от Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчват на водачите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми. Да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.