Австралиецът Дийн Уилс, пенсиониран бивш ръководител в Coca Cola, обича бързите коли. Той притежава доста екзотични автомобили, които винаги е обичал да кара по безлюдни провинциални пътища.

Има само един проблем. Шофьорската книжка на Уилс е отнета през 1996 г., след като е хванат да кара прекалено бързо по магистрала в Ню Саут Уелс. След това Уилс прави нещо, което всеки трезвомислещ милионер би направил, когато се сблъска с подобна пречка – построява си частна писта на територията на своя имот.

Трасето е дълго по-малко от 5 км. и се намира в южната част на Кулнура, Австралия. Пистата има 22 завоя, а построяването й е струвало на Уилс около 10 млн. долара. Той твърди, че това не е писта, и забранява на малцината, които имат право да карат там, да се състезават помежду си. Въпреки това трасето е за каране на бързи автомобили и изглежда точно като писта от Формула 1 без белите и червените ивици и предпазните огради.

Уилс обаче е замаскирал трасето с пасторален крайпътен пейзаж и знаци за ограничение на скоростта. На трасето не се измерва време за обиколка, а роднини и приятели на Уилс, между които и бившия пилот от Формула 1 Джак Брабaм, карат там просто за удоволствие.