Все още нямате авариен план за края на света? Има толкова много начини да се спасите: можете, например, да се скриете в безопасен бункер или да изчакате извънземните във Франция.

Ако търсите най-доброто място, на което да избегнете или преживеете апокалипсиса, вижте предложенията на Express.de:

Greenbrier Resort, САЩ

„Greenbrier Resort“ в Западна Вирджиния е идеалното място за тези, които искат да преживеят апокалипсиса в ефектен стил. През 1958 г. правителството на САЩ построява ядрен бункер под луксозен хотел с цел да могат да се събират там на конгреси по време на Студената война.

Агенти са работили под прикритие в хотела и по всяко време е имало болница и 1100 легла в готовност за използване. През 1992 г. проектът е спрян. Гостите обаче могат да се насладят на лукса на голф игрище и спа център, намиращи се директно над бункера.

Гластънбъри, Англия

Този свят хълм е свързан с много магия - независимо дали като вход към Fairyland, като местонахождението на Светия Граал или като омагьосания остров Авалон. Легендата разказва, че крал Артур е погребан там - готов да защитава страната си с магическия си меч, ако се налага. Така че в деня на апокалипсиса пътниците ще бъдат добре защитени и очаквайки деня на разплатата, могат да разгледат града Гластънбъри.

Арарат, Турция

Планината Арарат в Турция се счита за мястото, където Ной е построил своя ковчег. Религиозните авантюристи редовно търсят останки от ковчега във високата около 5200 метра планина. Ако не вярвате толкова на историята, можете да си правите красиви преходи там. И ако апокалипсисът дойде под формата на наводнение, тук е гарантирано, че няма да си намокрите краката.

Чичен Ица, Мексико

Маите са изградили пирамидата с 365 стъпки, които трябва да представляват всеки ден от годината. Два пъти годишно лъчите на слънцето падат така, че образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Това място със сигурност е доказателство, че маите добре са познавали своя календар.

Global Seed Vault, Норвегия

На 1300 километра от Северния полюс, по средата на вечния лед, се намира "Global Seed Vault". Може да звучи като научна фантастика, но тази подземна камера може да съхранява 4.5 милиона различни семена. Отворена през 2008 г., нейната цел е да опазва генетичното разнообразие.

Строителите са търсили място, което е обезопасено от наводнения, сеизмична активност и други природни бедствия. На температура от минус 18 градуса по Целзий семената могат да издържат вечно. Тук можете да преживеете апокалипсиса, но не забравяйте да си вземете топли дрехи.

Ayers Rock, Австралия

Червеният Ayers Rock се намира в средата на Австралия. Пясъчният монолит има дълбоко духовно значение за аборигените. Той се смята за една от силите на земята и събира в себе си миналото, настоящето и бъдещето. Според легендата, това място е вечно, така че апокалипсисът едва ли би могъл да му стори нещо.

Капитолия, САЩ

Откакто бе построен посетителският център (Visitor Center) в Капитолия през 2008 г. е известна легенда относно сградата. Три от етажите са построени под земята, като за третия се твърди, че е таен етаж за лично ползване на конгресмени, които да имат подслон за спешни случаи. Посетителите биха имали шанса да разкрият мистерията при обиколка с екскурзовод.

Пирамидите в Гиза, Египет

От филма "Старгейт" знаем, че пирамидите са нещо повече от царски гробници, те са и портал към други планети. Как иначе можем да обясним мистериозния преход от гроба към небето? Ако светът наистина свърши тази година, е съвсем разумно човек да бъде тук, за да преживее апокалипсиса. Който пък не вярва в пророчеството, поне би видял една от най-големите забележителности в света.

Vivos Shelter, САЩ

Така нареченото място "Vivos Shelter" се намира в Небраска. Който се страхува от 21 декември, може да си закупи апартамент там, който ще устои на всички сили, като например вулканично изригване. Всеки апартамент там е комфортно обзаведен и има своя собствена винарска изба. Съществува и опция за съхранение на ДНК, както и включен годишен запас от замразени спагети. Това би ви струвало 25 000 долара на човек.

Седона, САЩ

Който се измъчва от страх, трябва да отиде в Седона и да остави местните магически сили да се развихрят, за да го успокоят. Според индианците, червените скали винаги са фокусирали земната енергия. Днес там има много духовни центрове и метафизично-ориентирани книжарници. Районът предлага и красиви пейзажи за тези, които предпочитат да се разходят, вместо да се тревожат за края на света.