Потребителската полза от мобилно приложение за навигация, например, е очевидна. Има обаче доста програми за смартфони, чийто смисъл е трудно да се открие, според Wirtschafts Woche.

Вижте най-шантавите приложения, които обаче се радват на голяма популярност:

iBеer

Приложението iBеer е абсолютно безполезно, то е само за забавление. Само трябва да наклоните смартфона си и изглежда така, сякаш пиете бира, заедно с всички шумове, които се произвеждат по време на пиенето.

iSteam

Това приложение замъглява екрана на смартфона ви. Тогава можете да рисувате с пръст по него, както правите по огледалото в банята. При рисуване приложението издава скърцащи звуци, точно както при истинско стъкло.

Коледен венец

Това приложение ще донесе на потребителя коледно настроение в празничния сезон. В началото на декември се появяват четири неизползвани свещи и всяка следваща неделя се запалва по още една.

След Коледа свещите изгасват до следващата година. Цветовете на свещите, както и фонът им, могат да бъдат променени по желание на потребителя. За фон можете да сложите ваша собствена снимка.

Може и да бъде споделено с приятели във Оьъефддн. Свещите пък се мърдат в зависимост от ъгъла, под който е застанал смартфонът ви.

AirCoaster

Това приложение предлага реалистична визия, чрез която да усетите тръпката от возене в увеселителното влакчеq докато си седите на дивана в хола. Нима може да се усети тръпката от ролъркостър с гледане в триинчов екран? На дивана в хола?

Въздушен балон

Това приложение кара смартфонът ви да пуска въздух от себе си! С него можете дори да духнете свещ. Впечатляващоq нали? Приложението би било свръхполезно за хора, които не могат да духнат свещта по никой от традиционните начини.

Dream:ON

Това приложение е за всеки, който държи да има идеален сън. То работи по следния начин: преди лягане си избирате какво искате да сънувате: например, да умеете да летите или да прекарате часове на плажа. След това поставяте телефона на леглото, а той наблюдава дишането ви.

Когато започне фазата на сънуване, той започва да възпроизвежда определен звук, който се предполага, че провокира съответните сънища. Не очаквайте обезщетение обаче, ако не стане.

Камшик

Има и приложения, които играят ролята на камшик. Като залюлеете смартфона си, сякаш използвате камшик, той издава познатия пукащ звук. Ако това не ви се струва забавно, друг смисъл от приложението няма.

Тест за умения за целуване

Това приложение с оригинално име KussTest+ е едно от многото, които ще ви кажат колко добре се целувате. Приложението има програма за обучение за тези, които не могат да се целуват добре.

Тестът за умения по целуване е особено популярен сред тийнейджърите. Чакаме обучение и тест за умения за шофиране – да се научиш да караш, без въобще да си седял зад волана – супер, а?

RunPee

Водят се ожесточени спорове относно това дали приложението RunPee е безсмислено или не. Приложението ви казва момента, в който можете да отидете до тоалетната, по време на филм, без да изпуснете нещо съществено от него.

Критиците обаче твърдят, че когато и да отидете до тоалетна, изгубвате от пълното кино изживяване. Може би щеше да е по-добре да направят приложение, което ви казва кога и колко течности да пиете, че да не ви се наложи да ходите до тоалетната по време на филма.

Престъпление

Това мобилно приложение показва на картата местата, на които е викана най-често и последно полиция. Приложението може да бъде полезно, когато си търсите жилище – да разберете, например, кои квартали са най-безопасни.

Критиците обаче твърдят, че това приложение само причинява неоснователни страхове и параноя у хората. Ако смятате да си свалите това и още десетина приложения, показващи различни рискове, направо си търсете бункер и танк.