Изобретатели по целия свят се опитват да ни смаят с все по-странни и необикновени превозни средства. Нека видим една селекция на необикновени самоделни возила:

Занг Юи е земеделец на 37 години, който сам си построи миниподводница с помощта на приятел инженер. Цялата машина му излязла около 12 000 евро (100 000 юана), а целта му – да събира морски дарове на дълбочина 20-30 метра. Едно спускане със самоделното устройство може да продължи до 10 часа.

Кола във формата на обувка по пътищата на Индия. Това е произведение на Судакар Ядав, с което дизайнерът показва почитта си към 8 март- Денят на жените.

Израелският изобретател Ицхар Гафни показва своето колело, направено изцяло от картон.

И още едно изобретение на Судакар Ядав- кола във формата на бата за крикет.

Германецът Диди Сенфт е запален велосипедист на 56 години. На тази снимка, заснета близо до Берлин, Ел Диабло, както е известен в страната си, позира с любимото си колело-китара.

Да се качиш на хартиено корабче изисква доза смелост. Тези кораби в естествена големина са направени от 170 м хартия Tetrapack, използвана по принцип за пакетиране на мляко.

А това е Ли Дзиюан, който гребе на самоделната си лодка, направена от велосипед и витла с рециклирани материали

Судо Такаши, студент в университета на Осака, на борда на най-бързия електромобил в света. Тя вдига до 106 км/ч, но се нуждае от 192 батерии AA, за да се движи

.

По улиците на Хавана още може да се види тази минитриколка, създадена от Фриц Фенд и произвеждана между 1955 и 1964 г. Чудо на техниката на времето си, тя в дига до 100 км/ю. Смята се, че в наши дни могат да бъдат открити 36 такива коли в Куба, 16 – в САЩ и около 100 в Германия.

Беларуски рокер демонстрира самоделния си мотор на фестивал в Логойск, близо до Минск.

Индийски работник боядисва стоманената броня на кола във формата на дамска чанта

Wind-Explorer е електромобил, създаден от Дирк Геон и Стефан Цимерер. С едно зареждане, продължило цяла нощ, тя измина над 5 000 км от Перт до Сидни.

Сингапурският художник Рунгройна Сангуиргприсарн помпа задната гума на самоделния си мотор, направен изцяло от рециклирани материали.

И отново Диди Сенфт, който превърна стар Трабант в рикша, в чест на сватбата на британския принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Китайският автомонтьор Динг Щилу пък успя да създаде собствен самолет. Той тежи около 130 кг и е направен от рециклирани материали, включително три мотоциклетни двигателя. Самолетът струвал на създателя си около 323 евро.

Джан Яли тества гигантски велосипед, проектиран и построен от него и приятелите му в Китай. Велосипедът тежи над 1 тона и е дълъг над 5.5 м.

Паскал Прокоп кара Volvo, чието гориво доставя… печка на дърва.