Студената зима вече ни нападна и се очаква температурите да стават още по-ниски. Какво по-идеално в такъв случай от една гореща сауна?

От express.de са подбрали сауни на възможно най-различни и необичайни места: в кабинков лифт, в автобус, както и на кораб.

Сауна в кабинков лифт в Ylläs, Финландия

Първата сауна в кабинков лифт в света: пътуването продължава 15 минути и четирима души могат да се насладят на екзотичната сауна в кабинков лифт, докато гледат към невероятните пейзажи наоколо - възвъшенията на Лапландия.

Сауна на кораба M/S Gloskär, Финландия

Kато от друг свят изглежда малката плаваща къщичка. Вътре е горещо, а сауната побира дванадесет души. За охлаждане може да скочите в ледената вода - ако съберете смелост, разбира се.

Убежището "Schöne Aussicht" (на български "красивата гледка") в Южен Тирол

На 2845 метра височина се намира най-високата открита сауна в Европа. Там има и открит басейн с прекрасна панорамна гледка към ледника Hochjoch. След сауната пък можете да се охладите в уютното иглу, където също може да прекарате романтична вечер с любимия човек.

Сауна на корабче, пътуващо по реката Шпрее в Берлин

През зимата корабчето се превръща в сауна и спа център с басейн и прекрасна панорамна гледка. Идеалното място да се отпуснете и да избягате от градската суматоха

Мобилен барел-сауна

Защо да се сгрявате в тъмно мазе, като може да имате красива гледка към градината или към някое езеро? Тази мобилна сауна може да бъде поставена (почти) навсякъде. Лесно се транспортира до желаното място и е готова за употреба след кратко време за загряване.

Панорамна сауна на кораб

Посещавали ли сте спа център в средата на морето? Сауната е голяма 45 квадратни метра и разполага с фантастична гледка. Круизният кораб на TUICruises е с най-голямата плаваща сауна.

Автобус-сауна в Талин, Естония

Ето това е наистина забавна обиколка на града: уникалният автобус със сауна е с проста концепция: съчетава традиционните северни сауни с модерен комфорт.

Сауна-лодката S/S Silla в Швеция

Първият шведски плаващ хотел "Salt&Sill" предлага на своите гости страхотната възможност да се качат на сауна-лодката S/S Silla, да попътуват с нея в езерото и да се насладят на красивия пейзаж към южната част на Швеция.

Задимена сауна във Финландия

Потъмнелите стени и горчивата миризма на дим напомнят повече на пушилня, отколкото на релаксираща сауна. Финландците обаче се кълнат в своята традиционна задимена сауна, която се огрява с открити камини.

Сауна-лодка в Бранденбург, Германия

На идиличното езеро Шармютцелзее плаващият остров за отдих Mantabo предлага сауна за 15 души. На борда, освен сауна, има и комфортен салон, басейн за гмуркане, барбекю зона и бар.