Руски милиардер транспортира цял футболен отбор от Израел до Чечня, за да види по-отблизо играчите и да прецени дали да купи клуба.

Бизнесменът от еврейски произход Телман Исмаилов обмисля придобиването на израелския футболен клуб Бейтар Йерусалим от своя приятел руско-израелския бизнесмен Аркади Гайдамак.

Вместо да отиде до Израел, за да види отбора, обаче Исмаилов решил да организира приятелски мач в столицата на Чечня, Грозни.

Toй предложил частния си самолет на играчите на Бейтар за пътуване до Грозни и приятелски мач с местния Терек.

От Бейтар, който в момента има сериозни финансови затруднения, приели веднага, въпреки предупреждението от израелските власти да не посещават Чечня, и факта, че имат мач от израелското първенство три дни по-късно.

При засилени мерки за сигурност общо 50 души от отбора пристигнали в Грозни. Гостите посетили освещаването на нова синагога и други събития организирани от местната еврейска общност, а приятелският мач завършил без голове.

Засега все още не е ясно дали мачът е убедил Исмаилов да купи израелския клуб.

Състоянието на Исмаилов се оценява на 2 млрд. долара, а той е известен с познанствата си със знаменитости, както и с разточителните си партита.

Освен че се познава с Шарън Стоун, Ричард Гиър и Парис Хилтън, Исмаилов веднъж плаща на Дженифър Лопес 1.4 млн. долара, за да попее 10 минути на едно от неговите партита.