Българи обраха големите пари на Карибите, а после се опитаха да изпият и алкохола там. Димитър Данчев спечели супертурнира PokerStars Caribbean Adventure и прибра наградата от 1.859 млн. долара.

Той е и първият нашенец с победа от подобен ранг. Пловдивчанинът е прочут фен на "Ботев" (Пд), припомня вестник "Стандарт".

Димитър победи съперниците си след уникален 7-часов маратон в последния ден. В състезанието участваха общо 987 човека, всеки от които плати по 10 хиляди долара вход за участие.

"Невероятно е. Нямам думи да опиша как се чувствам. Много съм развълнуван", сподели шампионът пред камерите на pokerstart.tv на фона на голяма българска агитка, която развяваше родния трибагреник.

"Това е голямо нещо за страната ми. Сигурен съм, че в България се гордеят. Нямам идея какво ще правя с парите. Ще помисля по-късно".

Миналата година Данчев успя да достигне до финал на турнир от подобен ранг, но го загуби, печелейки "едва" 600 хил. евро. Всъщност, първата част от парите Митко даде за пиене.

Въпросната агитка се оказаха момчетата от националния ни отбор по покер плюс техните придружители. Само ден по-рано българите в състав - Светослав Йорданов (капитан), Стоян Данаилов, Велизар Йорданов, Toни Тонев и Михаил Стойков, остана на пето място, въпреки че водеше почти до края.

Момчетата си разделиха по 8500 долара от световното първенство на Бахамите. Те обещаха на Данчев да издържат докрай на почерпката. "Отиваме под масите" гласеше SMS на участник в купона, пратен до "Стандарт".