Пространството пред НДК в София ще бъде променено изцяло. Проектът на Столичната община за нов парк е на стойност 14 млн. лв.

Преди 30 години пред НДК е имало изкуствено езеро и каскада, а фонтаните са били конструирани така, че да образуват водна мъгла. Днес от целия този блясък е останал блед спомен.

Сега мащабният проект на общината включва нови настилки и алейно осветление. Ще бъдат ремонтирани и настилките на тротоарите в участъците около парка, съобщи bTV.

„Голям и много интересен е проектът в частта озеленяване - над 1800 дървета и храсти, които ще бъдат засадени наново, много мащабни проекти за нови цветни пространства, което ще допринесе за допълнително обновяване на облика”, коментира Мария Бояджийска.

В южната част на парка ще е първата истинска градина за разходка на кучета. Изцяло подновен ще бъде и детският кът пред НДК. Отново ще потече и декоративната река, пресъхнала преди близо 30 години.

Паркът пред Националния дворец на културата е изграден през 80-те години на миналия век и досега са правени само частични ремонти. За новия му облик ще са нужни 2 години.