От ноември до май любителите на зимните спортове могат да ги практикуват на безброй места по света: в традиционните курорти в Австрия, в екзотичните курорти на Южна Америка… Има все по-голям брой луксозни ски хотели, които да удовлетворят желанията и на най-капризните фенове на зимата. От welt.de ни представят десетте най-красиви и луксозни ски хотели в света:

Suvretta House в Швейцария

От 1912 година хотелът е един от най-добрите в луксозния ски курорт Сейнт Мориц, където богатите и известните от цял свят прекарват зимната си почивка. Хотелът държи на традициите: мъжете носят само черни костюми на вечеря, а по празнични поводи и смокинг.

Juvet Design Hotel в Норвегия

Който оценява екстравагантността и уединението, ще хареса хотела в западната част на Норвегия. Той е отличен от списанието "Travel and Leisure" с годишната награда за дизайн. Оборудван е с големи панорамни прозорци и се намира директно върху стръмния бряг на реката, за да можете да завършите деня след дълго каране на ски със спираща дъха гледка.

The Omnia в Швейцария

Хотелът се намира на височина от 1616 метра, с гледка към връх Матерхорн. Името му идва от латински и означава "всичко, цяло, пълно". Има минималистичен дизайн, който придава цялостна хармония.

Cheval Blanc във Франция

Хотелът се намира в сърцето на Троа Вале, един от най-големите ски курорти в света. Външната му архитектура е типично алпийска, но интериорът е модерен. Кулинарното удоволствие в хотела е гарантирано в някои от многото ресторанти и барове, включително ресторант "1947", който е отличен с две звезди Мишлен, или в "The Cigar Lounge" за любителите на пури.

Ski Resort Valle Nevado в Чили

Южноамериканските Анди привличат все повече скиори със своите трудни писти. Единственият луксозен хотел там се казва Ski Resort Valle Nevado. Той е със здрава конструкция, голям спа център и спортни съоражения и за момента е монополист. Да видим докога.

InterContinental в Германия

Заобиколени от панорамни прозорци в почти всяка стая, красивата гледка към Алпите е гарантирана. В ресторант Le Ciel храната е приготвена от звездния готвач Улрих Хайман.

Fairmont Le Château Frontenac в Канада

Хотелът е един от най-често сниманите в света и един от най-добрите луксозни хотели в Канада. За щастие на всички скиори, той се намира в популярен ски курорт в Квебек. Отворен е през 1893 година и е истински приказен замък.

St. Regis в САЩ

Аспен в Колорадо е най-популярният курорт за знаменитости. Най-известният хотел там е St. Regis. През изминалата година той беше реновиран за почти 40 милиона долара и в момента е с нова кулинарна концепция: отлични готвачи съставят нови менюта два пъти годишно, за да е гарантирана разнообразната и майсторска кухня.

Hotel Zürserhof в Австрия

Златни украси, личен иконом и частна сауна: това можете да очаквате в кралския апартамент на хотела. Според New York Times това е един от петте най-добри хотели в цял свят. Той съчетава лукс и типичното австрийско гостоприемство. Топла атмосфера и обилна кухня се среща с лукса и спа услугите.

Copperhill Mountain Lodge в Швеция

Земни тонове, кожа, дърво и бронз: в този хотел, намиращ се в северната част на пустинята на планината Фьорбегет са убедени, че смесицата между селски чар и лукс е особено вълнуваща и авантюристична. Хеликоптер взима гостите директно от хотела и ги води до отдалечени върхове. Има и просторна вила в близост до хотела за тези, които ценят неприкосновеността на личния си живот.