Един на 30 участници в допитването споделя тревогите си, че може да изгуби работата си, ако не обядва пред компютъра си

Един на всеки трима служители в офис се храни на бюрото си, чувствайки се под натиск от страна на работодателя и притеснявайки се, че ако излезе в обедна почивка, прави лошо впечатление.

Това пише в. "Дейли телеграф", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на компания за храни и напитки.

Десет процента от участниците в допитването споделят, че работодателите очакват от тях да бъдат постоянно на работното си място - дори във времето за хранене.

Една трета от анкетираните се хранят на бюро поне веднъж през работния си ден, информира БТА.

Един на 30 участници в допитването споделя тревогите си, че може да изгуби работата си, ако не обядва пред компютъра си.

Проучването показва, че най-високи изисквания към подчинените си имат работодателите в Лондон, Бирмингам, Саутхамптън и Глазгоу - над 10 процента от служителите в тези градове смятат, че правят лошо впечатление, ако излязат за обяд.

Оказва се обаче, че храненето на бюро не се изчерпва само с обедните сандвичи - увеличава се броят на служителите, които и закусват на работното си място.

Една четвърт от анкетираните споделят, че първото им хранене за деня е в работно време.

Не всички служители страдат от това - 60 процента от закусващите в службата признават, че по този начин си осигуряват повече време за излежаване в леглото преди началото на работния ден.