Изминалите дни донесоха успокояване на пазара след силното начало на годината. От новата седмица очаквам консолидиране около текущите нива. Това заяви в коментара си за предстоящата борсова сесия за Profit.bg Христо Терзиев, брокер в Статус Инвест.

Възможно е прибиране на печалби при някои от позициите, които се повишиха най-много в последния месец.

Част от компаниите ще публикуват отчетите си за четвъртото тримесечие на 2012 г. С оглед слабото представяне на развитите икономики през периода, едва ли ще има много положителни изненади.

Добри резултати могат да се очакват от дружествата, свързани със земеделие.

Интересно е да видим дали опитът за покушение срещу Ахмед Доган ще повлияе на търговията. Изглежда, че с наближаване на парламентарните избори политическата обстановка ще влияе все повече на нагласите на инвеститорите към българския пазар.

Седмичното представяне на индексите за миналата седмица бе отрицателно. Понижения за последните пет сесии отчитат SOFIX (-0.56%), BG40 (-2.26%) и BGTR30 (-1.85%). BGREIT нараства с минималните 0.08% за седмицата.

Индексите обаче са на положителна територия от началото на годината, като SOFIX нараства с 5.14%, BG40 с 0.06%, а BGREIT и BGTR30 добавят 0.49% и 4.52%, респективно.