Дейвид Карп се захваща за първи път с бизнес, когато е бил на 11 години и това не е била количка за продажба на лимонада.

Той разработва уебсайтове за своите клиенти години, преди да е навършил възрастта, на която има право законно да кара кола или да пие в бар с тях. През 2007 г. Карп създава платформата за блогове и социална мрежа Tumblr, която в момента хоства над 85 млн. блога, които пък отчитат по повече от 18 млрд. посещения месечно.

Да си дете чудо в училище обаче си има и своите предизвикателства, казва Карп в интервю за блога Off The Cuff на CNBC. “Самата идея, че едно 13-годишно дете иска договор, праща фактури и говори по телефона ме ужасяваше. Имаше случаи, в които карах баща ми да се обажда и да се представя за мен, защото аз знаех, че звуча като дете по телефона.”

Подобно на много технологични титани, Карп не завършва образованието си, за да се концентрира върху бизнеса си. В неговия случай обаче дори не става въпрос за университета, а за гимназия.

Той получава уроци в училище на 15 г., а след това въобще не влиза в университет. Майка му, която е учителка и баща му, който е композитор, подкрепят решението му.

“Имах тази наистина интересна възможност просто да се потопя точно в тези неща, с които исках да се занимавам, докато да остана в училище и да се опитвам да натрупам колкото се може повече знания просто не ми изглеждаше толкова смислено,” казва той.

Въпреки това Карп не изключва възможността да се запише в университет в бъдеще и казва, че никога не би посъветвал някого да не завърши образованието си.

Независимо, че социалните мрежи са неговият бизнес, Карп казва, че внимава с това какво разпространява в блогосферата. “Определено има неща, които се случват в моя живот, които не искам да споделям.”