Индийският мултимилиардер Субрата Рой има намерение да инвестира в туристически комплекс на брега на Охридското езеро, пише македонският вестник "Дневник".

Днес милионерът се очаква да пристигне на двудневно посещение в Македония. На летище "Св. Апостол Павел " той ще бъде посрещнат от вицепремиера и министър на финансите Зоран Ставрески, който ще придружава гостите по време на посещението му в Охрид и Скопие.

Рой ще посети мястото, предвидено за изграждането на туристическия комплекс, и ще проведе разговори с представители на правителството във връзка с възможностите за още икономически инвестиции в страната в областта на селското стопанство.

Рой - един от най-богатите индийци, ръководител на корпорацията "Сахара" – миналата година изкупи част от историческия хотел "Плаза" в центъра на Ню Йорк за 575 млн. долара.

Рой притежава вече 75% от акциите на "Плаза", останалите 25% са в ръцете на саудитският принц Ал-Уалид бин Талал, припомня БГНЕС.

През 2008 г. хотелът отново беше открит за гости след тригодишен ремонт. Той разполага с 282 стаи и няколко елитни апартамента. Цената на стая започва от 1000 долара на нощ.