Ранните записвания за лятото вече започнаха и в момента предвидливите българи могат да избират от широка палитра предложения за почивки.

Сега цените са значително по-ниски, отколкото би струвала 7-дневна ваканция, платена в началото на юли, например, коментират от туристическия бранш.

Офертите са с отстъпки от около 20%. Така нощувката на база “ол инклузив” в 4- и 5-звездни хотели на родното Черноморие струват по около 40 лв. на ден.

А за 7-дневна почивка в курорт на съседна Турция в момента може да се намери и оферта за 245 лв. на човек с включени седем нощувки със закуски в хотел 3 звезди и пътуване с автобус.

От 14 до 16 февруари в София ще се проведе и юбилейното 30-о издание на най-голямата българска туристическа борса “Ваканция и спа”, съобщи вестник "Труд".

На нея посетителите ще могат да получат информация от първа ръка и да си направят резервации със значителни отстъпки както за почивка у нас, така и за екскурзии и ваканции в чужбина.

Миналата година участниците във форума бяха 160. За тази година още няма окончателни данни, но вече се знае, че своите продукти и оферти ще представят много фирми и туристически комплекси от България, Гърция, Турция, Испания, Италия, Сърбия, Македония, Румъния, Русия, Унгария, Хърватия, Тунис, Доминиканската република, Южна Африка и т.н.

На изложението ще бъдат представени и няколко български фирми, които организират детски и ученически лагери и ваканции. Така родителите могат да се запознаят подробно с различните предложения на специализираните компании за лятна почивка на децата си, вместо да разчитат единствено на предложенията, дошли от училищата.