Досадно насекомо почти открадна шоуто на американския президент Барак Обама, докато обявяваше поредните две имена от новия си кабинет, констатира в. "Дейли Телеграф". От снимките, публикувани в Дръдж рипорт се вижда, как нахалникът шета ту по челото, ту по горната устна на Обама.

Екипът на президента, отразявайки дейността на Обама, просто констатира:"Президентът говори около пет минути, по време на които беше атакуван от домашна муха".

Това не е първи случай, в който Обама споделя вниманието на камери и фотоапарати с мухи. През лятото на 2009 година новоизбраният тогава президент раздаде правосъдие като в Дивия запад и размаза ципокрил натрапник в ефир по време на интервю за Си Ен Би Си, за което беше критикуван от защитниците на правата на животните, припомня БГНЕС.

През 2010 година, когато обявяваше плановете си за реформиране на здравната сфера, личността му пак беше обект на интерес от страна на бръмчащ нашественик.

Обама очевидно драматично е подобрил самоконтрола си, тъй като вчера даже не трепна от появата на наглеца, коментира "Телеграф". С чувство за хумор изданието отбелязва, че американският президент понякога е подложен на "заплахи", от които спецовете от Сикрет сървис не могат да го опазят.