Ирландски депутат предложи решение срещу депресията и самоубийствата в своя район графство Кери. По информация на RTL общинският съвет в този изолиран земеделски регион на Ирландия е гласувал предложение за създаване на специално разрешение, което да разреши шофирането на „две-три чашки“.Силно противоречиво, предложението беше предложено за гласуване от Дани Хийли-Рей.

Според независимия депутат мярката ще позволи на бедните хора в района да се социализират, тъй като настоящите ограничения за употреба на алкохол не им позволяват да шофират, след като са пили.

„Много хора остават затворени в изолираните земеделски райони“, обясни той. „Те прекарват дните си да гледат стените и не могат да излязат, защото не могат да пийнат и една чашка. Те шофират, обикновено трактори, по черни пътища със слаб трафик. Не е справедливо да бъдат третирани като останалите водачи и те никога не могат да убият човек“.

Понастоящем общинският съвет на графството очаква разрешение от министерството на правосъдието, за да въведе изключението.