Огромно имение в Уудсайд, Калифорния е било продадено без много шум през ноември за невероятните 117.5 млн. долара, информира SF Luxe.

Това го прави най-скъпият имот, продаван някога в щата Калифорния, както и вторият най-скъп частен имот, продаван някога в САЩ.

Имението е с площ 836 кв. м и е проектиран от архитекта Алън Грийнбърг. Имотът разполага още с басейн, девет акра земя и предлага панорамна планинска гледка, според SF Luxe.

Рекордната сделка е била сключена на 27 ноември 2012 г., като засега купучвачът остава неизвестен. Имотът никога не е бил обявява за продажба публично, а според SF Luxe, преди това той е бил собственост на Тъли Фридман от базираната в Сан Франциско инвестиционна компания Friedman Fleischer and Lowe LLC.

Продаденото през ноември имение се намира само на 15 км от третият най-скъп имот, продаван някога в САЩ, който в момента е собственост на Юри Милнер.

Милиардерът Стенли Кронке пък може да се похвали, че е купувачът на най-скъпия частен имот в САЩ, след като през миналата година придоби ранчо със 123 000 акра земя в щата Монтана.

Имотът бе официално обявен за продажба на цена от 132.5 млн. долара, въпреки че цената, на която е сключена сделката, засега не е известна.