Те са високи, силно впечатляващи и символизират едно нещо: икономическа мощ. Небостъргачите пестят място и показват стремежа за растеж.

Представяме ви десетте града в света с най-много небостъргачи с височина над 100 метра:

Десето място: Сеул

Сеул не просто е най-големият град в Южна Корея, но и също така търговски, промишлен и културен център на страната. В града има повече от десет милиона жители и 120 небостъргача.

Девето място: Банкок

Банкок – Градът на Ангелите – е столицата на Кралство Тайланд. Градът трябва да се грижиq освен за пътните проблеми на мрежата за доставки, и за нарастващия брой на хората. В града има 123 небостъргача.

Осмо място: Сингапур

В градa-държава Сингапур има 141 небостъргачи и това го класира на осмо място. Republic Plaza е висок 280 метра и в момента се използва от Общинския съвет на Сингапур.

Седмо място: Торонто

Торонто е на седмо място с неговите 162 небостъргача. Не е чудно, че той е икономическият център на Канада и един от водещите световни финансови центрове.

Шесто място: Шанхай

Най-важният пристанищен и индустриален град в Китай има 229 небостъргача. Името му – Шанхай – значи "до морето".

Пето място: Дубай

Дубай се развива като един от най-важните градове по отношение на строителство от началото на новото хилядолетие. В момента там има 240 небостъргачи, а Бурж Ал Араб бе първият голям проект на града през 1999 г. с височина от 321 метра.

Четвърто място: Чикаго

Чикаго в момента е единственият град с повече от една сграда, която има 100 или повече етажа. Общо има 283 небостъргача в града.

Трето място: Токио

В Токио се намира 333-метровата кула Tokyo Tower, една от забележителностите в града, от където има впечатляващ изглед към милионния град. Това е един от 347-те небостъргача в града.

Второ място: Ню Йорк

В града на небостъргачите в момента има 574 високи над 100 метра сгради. Най-високи някога бяха кулите близнаци на Световния търговски център, които бяха унищожени в терористичната атака на 11 септември 2001 г.

От тогава насам по-старата сграда Empire State Building със своите 381 метра (а заедно с антената 443 метра) отново е най-високата сграда в града.

Първо място: Хонг Конг

Със своите 1224 небостъргача Хонг Конг е ясният победител в класацията. Жителите на града в продължение на десетилетия е трябвало да живеят в много малки пространства. Това е една от причините, поради които градът решава да построи повече жилища.