Колкото по-разтегнат подпис има вашият началник, толкова по-голяма е вероятността да е завършен егоист. До този извод стигнаха американски експерти, анализирали подписите на шефове на 605 големи компании, съобщава The Daily Mail.

Един пример: огромният и разтегнат подпис на милиардера Доналд Тръмп, който виждате на снимката, говори за огромно его, граничещо с нарцисизъм:

Изследването показа още, че притежателите на обемни подписи често получават високи заплати, но те повече от всички са склонни да водят компанията си към загуба.

Обемен подпис има президентът левичар Барак Обама. На снимката можете да сравните неговия подпис с този на първата дама Мишел Обама:

Според авторите на проучването хората с големи или разтегнати подписи имат високо самомнение и са склонни да подценяват другите. Те имат завишена оценка за собствените си възможности, което често става причина за неправилни решения. В същото време те с лекота убеждават партньорите си в своята компетентност.

Разбира се, не всички са съгласни с резултатите от изследването. Според други психолози този тип подпис просто говори за самоуважение и екстравертност.