Rolls-Royce постави нов рекорд в продажбите си за 108-годишна история, съобщи автомобилното приложение на „Вести“, цитирано от Фокус. Луксозният автопроизводител Rolls-Royce постигна пореден рекорд в резултатите от 2012 година.

През миналата година компанията реализира в целия свят 3 575 коли, което е най-добър резултат за цялата 108-годишна история на британския бранд.

Новият резултат е трети пореден рекорд за Rolls-Royce. Британският производител получи лидерство по продажби на пазара на автомобили с цена повече от 200 хиляди евро. Нито един друг автопроизводител в този сегмент не продава толкова коли за година.

Най-динамично растящия регион за Rolls-Royce е Средния Изток, който показа 26% ръст продажби. В Саудитска Арабия продажбите на британските лимузини се покачи на 63%. В Европа и Азия продажбите са съответно 21% и 18%. Коли от този бранд официално се продават в 40 държави в целия свят.

Днес портфолиото на Rolls-Royce състои от седем модела на две семейства: Phantom, Phantom Extended Wheelbase, Phantom Drophead Coupe и Phantom Coupe, както и Ghost и Ghost Extended Wheelbase. През март в автосалон в Женева компанията представи второто си поколение модели Phantom.