Това бе сватба в Деня на Свети Валентин, с която семейството на булката не пожела да има нищо общо – аржентинка се омъжи за човека, който е осъден за убийството на нейната сестра близначка.

Съседите също бяха против. Тълпа от местни жители се събра пред кметството на град Пико Трункадо, на 1500 км южно от Буенос Айрес, дюдюкаха и хвърляха камъни и яйца. Церемонията по бракосъчетанието продължила не повече от 15-20 минути. На нея присъствали само близки на младоженеца.

Булката Едит Касас заяви, че съпругът й - 28-годишният Виктор Синголани - е невинен в убийството на сестра й Йохана, извършено преди две години. Тя добави, че невинността му ще бъде доказана при обжалването.

През 2010 г. Синголани бе осъден на 13 години затвор за убийството на Йохана Касас, чийто любовник е бил. Той бе върнат в затвора след сватбата. Булката бе принудена да изчака няколко часа, докато тълпата се разпръсне и стана безопасно за нея да напусне, съобщи БТА.

Майката на булката заяви, че дъщеря й е луда и се опита да блокира бракосъчетанието, но съдия прецени, че Едит Касас не страда от душевно разстройство и е способна да взема самостоятелно решенията си.

"За мен и двете ми близначки са мъртви. Йохана е с Бога, а Едит е с дявола", заяви за местна телевизия бащата Валентин Касас.