С онлайн обяви за продажба на космически камъни и снимки на президента Владимир Путин, яхнал опашката на метеорит реакцията в интернет на руснаците на падналия метеорит бе по-скоро шеговита, съобщи ДПА.

Снимките за изненадващия удар от небето, които страната и светът видяха, както и за нанесените щети и за пострадалите, бяха направени главно от руски граждани със смартфоните им и споделени в интернет.

Не закъсняха и шеговитите коментари от типа на: "Няма нищо по-освежаващо от метеорит сутрин".

Друг блогър помести снимка на холивудския екшън актьор Брус Уилис, който спаси света от астероид през 1998 г. във филма "Армагедон", със субтитър: "Моля, не ми звънете."

Руският президент Владимир Путин, който е известен с влечението си към силови спортове, беше изтипосан на фотомонтаж, яхнал героично бялата опашка на метеорит, пише БТА.

Челябинска област, където падна метеоритът, намираща се на 1500 км източно от Москва, допълнително "развесели" мрежата, след като мнозина блогъри я представиха като дълбока провинция.

Един интернет потребител публикува снимка на празна улица в Челябинск с надпис "Челябинск след падането на метеорита" до досущ същата снимка, но с надпис "Челябинск преди падането на метеорита".

Други шеги, добили популярност, бяха, че местен младеж "свалял звезди" на любимата си или че на хората в Челябинск обикновеният будилник не им върши работа, а им трябва метеорит, за да ги събуди.