Швейцарската марка Roger Dubuis произвежда едни от най-скъпите часовници в света.

Сега компанията представи не само луксозен, но и уникален по своята иновативност часовник, за който не е жалко да се платят 1 милион долара.

Часовникът Roger Dubuis Excalibur Quatuor бе пуснат на пазара в две версии на една лимитирана серия. Създаването на тези високотехнологични часовници отне около пет години.

Корпусът е направен изцяло от силиций, което го прави здрав и лек. В създаването на Excalibur е ползвана уникална технология Quatuor: в нея има 4 модула баланс-спирали, разположени по специален начин. Системата е проектирана да коригира грешките в хода на часовника, на който влияе негативно земното притегляне, като по този начин се подобрява точността.

Часовникът е изработен от 590 детайла и е оборудван с пет диференциални механизма. Excalibur Quatuor има резервен ход до 40 часа.

Уникалният часовник бе издаден в две партиди: едната версия има корпус от розово злато, а цената му е 422 хиляди долара и е изработена от 88 броя. Силиконовата версия бе представена само в три екземпляра, всеки на стойност 1 милион долара.