Двадесет и пет души са били арестувани, а четиринадесет са потърсили медицинска помощ след протеста вчера вечерта. Пострадалите са прегледани в спешни кабинети им е оказана медицинска помощ. В резултат на протестните действия са нанесени сериозни материални щети на три полицейски буса, два джипа и три леки автомобила. Пострадали са и двама полицаи, като единият е бил откаран към болница, другият е бил прегледан на място, съобщи Фокус. Полицейските сили се намесиха след провокиране от страна на протестиращите с хвърлени бомбички, камъни и други предмети.

Старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР обясни, че провокациите и този път са били от страна на група лица, които са дошли изключително и само за това да предизвикват скандали, да провокират полицаите, да хвърлят предмети и да нападат органите на реда, чиято задача е да опазват обществения ред. Има лица, които са потърсили лекарска помощ, сред които и полицаи.

По време на протестните действия, протестиращите счупиха полицейска патрулка в столицата. Жандармерията пристигна на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен". Жандармерията е излязла в гръб на протестиращите, които са били блокирали напълно движението при моста на влюбените. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движели по пътя.

От Министерство на здравеопазването обясниха, че 7 линейки са били на място и са извозвали пострадали лица при протеста в София. Голяма част от пострадалите са откарани към „Пирогов”. Няма тежко пострадали при протеста, има хора с повърхностни рани по главата. Пострадалите са около 14.

Вчерашните протести съвпаднаха с отбелязването на 140-тата годишнина от смъртта на Васил Левски.

Днес се очаква протестите да продължат.