За поредна вечер в няколко града в страната има протести. В София недоволни от властта и монополите се събраха отново на Орлов мост. Планираният протест пред централата на БСП се провали.

Няколко стотици души се събраха малко преди 18 ч. на Орлов мост. Те развяха български знамена, надуха свирки и скандираха "Протестът е за вас, елате с нас!", "Мафия, мафия" и "Българи - юнаци!", съобщи "Фокус". Те реагираха с освирквания във връзка с твърденията, че Симеон Дянков ще бъде назначен за служебен премиер.

Протестиращите потеглиха от Орлов мост към президентството, като по пътя си блокираха бул. "Цар Освободител" и освиркаха Народното събрание. Парламентът е охраняван от полиция. Поставени са метални заграждения и полицейски кордон. Зад протестиращите се движи бус, на който е поставено българското знаме, и от него звучи химнът. На този етап на протеста в столицата няма провокации.

Протестът на поддръжниците на премиера Бойко Борисов пред централата на БСП на ул. "Позитано 20" не се състоя. По-рано днес той призова митингуващите на площад Народно събрание: "Всеки, който отиде на "Позитано", ще считам, че е провокатор“.

Два пловдивски булеварда - "6 септември" и "Цар Борис III Обединител", останаха блокирани за близо час от протестиращите, предаде Дарик. Над 250 души се събраха пред централата на ЕВН, откъдето потеглиха на шествие. Хората скандираха "ЕВН вън!", "Мафия!", "Власт на народа!", "Българи юнаци". Митингът стигна до Централна поща, където отново протестиращите издигнаха лозунги срещу мафията на монополите.

Във Варна протестното шествие започна от сградата на общината до Катедралата. В него участват около 1000 души. Преди това се проведе импровизиран митинг, на който няколко десетки граждани говореха по отношение на протеста и цялата гама от проблеми на българския преход през последните 20 години. Протестиращите не могат да стигнат до единно решение нито за общите си искания, нито за легитимно общо ръководство. Поради разногласията част от протестиращите - около 200 души, не взеха участие в шествието и останаха пред сградата на общината.

За протести се съобщава още от Бургас и Велико Търново, както и от други градове на страната.

Около 50 души пък се събраха на централния площад в Пазарджик, още толкова в Дупница, Враца и Добрич, на митинг в подкрепа на правителството на Борисов.