"Атака" няма да участва в консултациите при президента Росен Пленелиев. Това съобщи лидерът на партията Волен Сидеров, който е против предложения от Плевнелиев формат. Сидеров настоява консултациите да се проведат открито пред всички медии и с участието на граждани в тях. В противен случай протестите трябва да продължат и да се стигне и до оставката на държавния глава, смята още Волен Сидеров.

„Нямам никакво доверие на президента сам по себе си, затова той трябва да има натиск. Само натискът върху него може да го принуди.

И следващата вълна протести трябва да бъде насочена към него, защото той сега държи козовете. Ако той започне да шикалкави и да замазва нещата, което аз подозирам, той трябва да бъде притиснат и неговата оставка трябва да е следващата, защото той не е невинният, седящ в облаците", коментира Сидеров.

Лидерът на Атака напомни, че президентът е излъчен от ГЕРБ, съобщи Дарик. „Той беше сложен за президент от Борисов и беше поставен в тази жалка ситуация на този, дето не знае защо е там", коментира още Сидеров.