Италианската компания Bertone и Aston Martin представиха единствен по рода си автомобил. Според производителите, той продължава да се движи, дори когато стои на едно място. Колата с "вечен двигател" ще бъде показана по време на автомобилното изложение в Женева

Концептуалният автомобил е предназначена именно за събитието. По този начин ще бъде отбелязана 100-годишнината на Aston Martin и 60-годишнината от началото на сътрудничество с Bertone, ангажирани в автомобилния дизайн.

Автомобилът, който ще бъде представен в един-единствен екземпляр, е версия на модела Aston Martin Rapide и бе наречен Bertone Jet 2 +2.

Jet 2 +2 запазва техническите характеристики и размера на своята "майка" Rapide. Колата е оборудвана с двигател V12 с обем от 5.9 литра и 470 к.с., както и с шестстепенна автоматична скоростна кутия. С такива данни тя може да ускори до 303 км /ч , а скорост от 100 км /ч развива за 5.3 секунди.

Дизайнът на калниците е променен, така че мощните издължени линии да подчертават елегантния силует на колата. Вътре ще намерите четири места. Задните калници са изменени, за да се разшири салонът. Задните седалки могат да бъдат сгънати, като по този начин се разширява багажникът. Салонът е облицован с дърво, алуминий и кожа.