Завръщането на една легенда: австралийски милиардер планира почти пълномащабно копие на кораба „Титаник“. „Титаник II“ е планиран за 2016 година, но първите проекти вече бяха представени. Искате да знаете коя ще бъде една от основните разлики с оригинала? Веднага ви казваме - броят на спасителните лодки, разбира се!

Възкръсването на една легенда: австралийският милиардер Клайв Палмър планира копие на „Титаник“. „Титаник II“ ще бъде построен в Китай и ще отплава през 2016 година.

За съжаление няма такава снимка в оригинал, тъй като „Титаник“ потъва при първото си плаване към Ню Йорк. За представянето на новия „Титаник“ бе създадена тази графика пред Статуята на свободата.

Истинско произведение на изкуството беше грандиозното стълбище на „Титаник“ – тук виждате проекта за реконструкция на „Титаник II“. Дъб, сложни изработки и огромен кристален полилей създават очарованието на стълбището.

Така ще изглежда копието на трапезарията за трета класа. На оригиналния „Титаник“ тя е била разделена на две: в едната част са седяли неженените мъже, в другата – неомъжените жени и семейства.

Шареният дизайн за турската баня, в която гостите на „Титаник II“ ще могат да се отпуснат.

В ретро стил: на оригиналния „Титаник“ е имало фитнес зала с дървени устройства, което се предвижда и за новия кораб.

Първото плаване на „Титаник II“ ще бъде като това на оригинала, а именно от Саутхемптън до Ню Йорк.

Басейнът на новия кораб също напомня много за оригинала. Той е значително по-малък и по-обикновен от лъскавите басейни в съвременните круизни кораби.

„Титаник II“ ще бъде с точно еднаква дължина като оригинала. Единствено ширината му ще бъде по-голяма, за да гарантира повече стабилност.

Инвеститорът на „Титаник II“ Клайв Палмър позира в предната част на корпусния модел на кораба в студиата на MGM в Лос Анджелис.