Жените искат да получат за деня на майката нещо различно от традиционните шоколадови бонбони, цветя и пантофи, пише британското издание "Фимейл фърст".

Шест от десет майки и баби се надяват децата да им приготвят нещо различно от традиционните подаръци, с които са свикнали.

Една четвърт от тях биха предпочели да им предложат ново хоби. Една трета от майките искат подаръкът им да е свързан с техните интереси, а три четвърти, които се описват като "желаещи да научат нови неща и да имат нови предизвикателства", мечтаят за нещо трайно вдъхновяващо.

"Днешните майки са дръзки - каза Джил Джексън от направилия анкетата сайт за обучение Love to Learn. - Изследванията ни показват, че те искат да бъдат изненадвани с творчески и интересни подаръци."

Анкетиращите са разпитали също синове и дъщери какви подаръци купуват за майките си. Отговорите им показват, че има голяма разлика между това, което жените искат, и което получават.

Всеки трети е казал, че купува шоколадови бонбони или цветя. Повече от половината признават, че се чудят какъв подарък да измислят, а 20 процента - че не купуват нищо.

43 процента обаче искат да купят на майките си нещо различно, информира БТА.