Жените, работещи в сферата на покупките, застраховането и информационните технологии, предпочитат материалните подаръци за Международния ден на жената, а работещите в сферата на строителството и недвижимото имущество се радват и на комплиментите, сочат данните от проучване, проведено от социологическата служба на „ХедХънтър”, предаде РИА Новости и Фокус.

В проучването взеха участие 2100 работещи жени. Резултатите сочат, че те предпочитат да получават от работодателя си материален подарък за празника, а не благодарности и комплименти. Така отговориха 64% от допитаните жени. При това само 10% от представителките на нежния пол смятат, че за тях са много по-важни топлите думи, а всяка пета жена посочва, че за нея е безразлично, като знакът за внимание е важен сам по себе си.

„Най-често на словесното изразяване на признателността се радват жените, работещи в сферата на строителството и недвижимостта, а също така представителките на висшия мениджмънт. Напротив, принципиални привърженички на материалните подаръци са жените от сферите на покупките, застраховките и информационните технологии”, уточняват от „ХедХънтър”.