Скелет, изглежда на жена, облечена в пола, показа технологията Google Street View. На снимката се вижда зловещ силует на скелет в близост до Виенското колело на Гранд Авенюв Чикаго.

Градът е богат на призрачни истории и всяка вечер желаещите могат да се включат в организираните и водени от историци интерактивни нощни обиколки на обитавани от духове места. Може би показаният от Google Street View скелет е преследван от туристи призрак?

Google Street View позволява на интернет потребители подробно да разглеждат различни градове и местности от нивото на улицата, припомня Дарик. Технологията вече е активна в България, като страната ни е 48-ата държава, присъединена към системата на компютърния гигант Google.

Google Street View, което буквално означава „Уличен изглед", се включва автоматично през страницата на Google Maps, когато потребителят увеличи изображението до крайния му предел. Друг начин е потребителят да премести жълтото човече, което се намира в горния ляв ъгъл на екрана - там, където желае.