Интимна атмосфера, индивидуалност и много чар: някога те са били частни пансиони, сега се наричат бутикови хотели. За разлика от тогава обаче, тези малки къщи предлагат много лукс и комфорт. Показваме ви най-хубавите от тях:

Петзвездният хотел Colona Castle е рапзоложен на планински склон в Южна Африка. От басейна гостите могат да се насладят на красива гледка към морето и към планина Тейбъл.

Colona Castle Hotel е близо до Кейптаун и има само осем просторни стаи. Особено много африкански полъх предлага апартаментът Safari-Suite.

Заобиколен от лозя, в близост до стария град на Хайделберг в Германия, се намира изключителният бутиков хотел Heidelberg Suites.

Хотелът разполага с 25 апартамента с невероятна гледка към замъка и към Некар. Всички те разполагат с кухненски бокс.

Thorngrove Manor Hotel се намира на 20 минути от Аделайда, Австралия, и изглежда като средновековен замък.

Хотелът предлага седем луксозни стаи за гости, всяка от които разполага със специален самостоятелен вход.

Хотел Relais Bourgondisch Cruyce в Брюж се намира в сграда от 16ти век. Във фоайето са изложени ценни произведения на изкуството.

16-те стаи в хотел Relais Bourgondisch Cruyce са индивидуално декорирани с антични мебели. Престолонаследникът на Белгия принц Филип вече е прекарал няколко нощи тук.

Лондонският Haymarket Hotel се намира в близост до театъра в британската столица.

Просторните апартаменти в Haymarket Hotel в Лондон са обзаведени в така наречения "нов английски стил" – с модерни цветни акценти.