Най-голямото изложение за туризъм в света ITB Berlin (международното бюро по туризма) анкетира известни професионалисти в сферата на туризма за най-хубавите места в света.

Австралия

Uluru или Ayers Rock са добре познати от хилядите снимки, които всеки е виждал. Ева Селер – изпълнителен директор по туризма в Австралия за Европа – предпочита непосредствените съседи: величественият Гранд Каньон, например.

Египет

Египетският министър на туризма Хишам Заазу, отличен по време на мандата му за „високи постижения“, обича екскурзиите в пустинята. Той ежегодно посещава по време на лични празници оазиса Siwa, известен с палмовите си дървета и пясък в потъналите руини.

Чили

Град Pucón в Чили привлича Андреа Волтер – изпълнителен доректор на туристическа асоциация – със спортни предизвикателства. Там има възможност за каране на ски по вулкана Villarrica, както и да се практикуват трекинг, рафтинг, уиндсърф и кайтсърф. И тя и трите ѝ деца са се научили да карат водни ски на езерото в град Pucón.

Доминиканска република

Полуостров Самана се намира в югоизточната част на Доминиканската република. В залива му всяка година през пролетта гърбатите китове се срещат за периода на ухажване. Петра Круз-Дайерлинг, директор на офис за туристически услуги, ги наблюдава внимателно по време на забележителните им скокове.

Индонезия

Град Соло в централната провинция на остров Ява е много важен за министъра на туризма Ахуарудин. Тропическият остров Бали е незасегнат от туристическите вълни, много от местните традиции са запазени и лечебното изкуство все още се практикува. Ароматерапиите повдигат духа дори на най-изморените хора, вдъхвайки им тонус и енергия за живот.

Мианмар

Тъй като туризмът в Мианмар все още е в начален стадий на развитие, това дава много поводи на Фио Уай Яр Зар за работа. Генералният секретар на туристическата агенция често идва на почивка при сладководното езеро Инле-зее, за да се наслади на спокойствието и тишината. Времето там сякаш е спряло, хората сякаш живеят в продължение на векове в къщи на кокили, отглеждат зърнени култури в плаващи градини и живеят непосредствено сред природата.

Австрия

В западната част на Австрия, близо до езерото Констанс, прекарва почивката си Беа Рьотгерс, маркетинг мениджър на австрийска рекламна агенция. На село и по-точно сред кравите. Тя помага във фермата на семейство Мецлер със сутрешното доене на крави, участва в производството на сирене и дори прашинка от мръсния градски въздух не стига до нея.