Бедственото положение в Габрово, Дряново и Трявна все още не е отменено. Габровските ученици са в принудителна ваканция и днес.

Сградите на детските и учебните заведения са обезопасени, но достъпът до някои от тях все още не е. Продължава разчистването от паднали дървета и отломки от сгради. Градът е разделен на 8 зони, в които работят екипи за почистване и извозване на отпадъците.

Екипи на Енерго-Про работят денонощно за отстраняване на авариите по мрежите за ниско напрежение. До края на деня се очаква да бъде възстановено електрозахранването в цялата област.

Покачването на нивото на Дунав при Видин все още е под границата от риск от наводнение. Според специалисти наистина за 2 дни нивото на реката се е повишило с метър - метър и половина, но те смятат, че това не е притеснително.

По думите им все още има 30-40 сантиметра до достигането на равнището, при което, ако то се задържи така повече от денонощие, ще се въведе първо ниво за защита на населението. Дигите са под постоянно наблюдение, съобщи bTV.

Засега отводнителните канали са празни, а една помпена станция е работила само няколко часа. Съоръженията обаче са в готовност при необходимост да изпомпват водата от полето край града.