Колко от вас си мечтаят за слънчев Великден? Сигурни сме, че сте много, особено покрай студовете и силния вятър напоследък.

Ако искате да отпразнувате Великден на място, на което слънцето е гарантирано, ориентирайте се на юг и прекарайте почивните дни на морето. Ето нашите предложения, които няма да натежат на бюджета ви:

Хотел Dolmen Resort в Малта се намира директно на брега на морето, с изглед към залива Сейнт Пол. Можете да използвате обширните тераси и градини за слънчеви бани, да играете тенис или да се отпуснете в спа центъра с джакузи и сауна. Вечер задължително посетете плажния клуб на хотела, за да усетите карибския дух.

Комфортните стаи приветстват гостите с уютни мебели в бежово и кафяво и идиличен балкон. Хотелът може да бъде резервиран от 12 евро на човек в двойна стая с включена закуска.

Семейният хотел Iberostar Chich Khan се намира в центъра на курорта Ясмин Хамамет в Тунис. Посетителите се наслаждават на температури от 19 градуса и зелен оазис в средата на басейна на хотела.

Стаите са в слънчеви тонове – жълто и оранжево, с богато украсени рамки за легло, големи тераси с прекрасни гледки към пейзажните градини, а ресторантът предлага традиционни тунизийски сладкиши и чайове. Цени от 17 евро на човек в двойна стая.

Хотел Capital Coast Resort & Spa се намира между старото пристанище на Пафос и пясъчните плажове на Корал Бей. Там можете да се отпуснете на зелените площи в района на басейна на хотела и да се отдадете на леки закуски и коктейли.

Стаите са декорирани в средиземноморски сиви и бежови тонове. Ресторантът предлага интернационална кухня и обширна гледка към морето. Цени от 18 евро на човек в двойна стая.

Хотел Shems Moon в Мароко се намира в подножието на великите Атласки планини, само на 25 минути от Маракеш. Има голям плувен басейн, комфортни балдахинови легла, а вечер в ресторанта ухае на зеленчуци от градината и прясно изпечен хляб.

Стаите са с каменни подове и бани, ориенталски извити рамки на вратите, а цените са от 23 евро на човек в двойна стая.

Хотел Best Age Fuerteventura by Cordial се намира на хълм с гледка към живописната Коста Калма. На температури до 24 градуса туристите могат да се разхождат, да правят слънчеви бани на плажа и да седят сред палмите.

Стаите в четиризвездния хотел са с морско сини плочки и слънчеви жълти тапети. Цените са от 25 евро на човек в двойна стая със закуска.

Хотел Azka се намира в Турция и предлага уютни петзвездни стаи с дървени мебели и гледка към Егейско море, два големи басейна, както и възможности за тенис, голф, скуош, баскетбол и тенис на маса.

Пясъчният плаж е идеален през пролетта, а на бара на плажа можете да се насладите на турски специалитети. Цени от 25 евро на човек в двойна стая.

На планината Баида, близо до сицилианския град Палермо в Италия се намира хотел Bel 3. Стаите са с гледка към курорта и към Средиземно море. Уютните тераси са идеални за пролетни слънчеви бани, а кухнята в ресторанта разчита на класическа пица и изключително италианско вино.

Пролетните температури позволяват да се насладите на басейна на хотела, който е с гледка към Палермо. Стаите са на цена от 25 евро на човек с включена закуска.

Хотел Hurghada Marriott Red Sea Resort се намира в сърцето на Хургада (Египет). През пролетта има оптимални условия за сафари в пустинята с АТВ или на гърба на камила. Стаите са обзаведени с удобни дървени мебели и цветно бродирани юргани от египетски памук, има и удобен кът за сядане с гледка към морето на балкона.

В ресторант „Sharouk“ посетителите могат да се насладят на тематични бюфети от интернационалната кухня и на пролетното слънце на терасата. Цени от 26 евро на вечер на човек в двойна стая.

Четиризвездният хотел Baia Azul в туристическата зона на Фуншал в Мадейра има директен достъп до крайбрежната алея на Лидо. В ресторанта на хотела можете да се насладите на тропически плодови коктейли и сладкиши.

Стаите са просторни и декорирани в ярко оранжев и жълт цвят, повдигащи настроението. Цените са от 26 евро на човек в двойна стая.

В непосредствена близост до известната плажна алея на Кан (Франция), булевард Ла Кроазет, със своите луксозни бутици, се намира хотел Grand Mercure Croisette Beach. В мекия климат на Южна Франция пътниците могат да прекарат отпускащи часове на частния плаж на хотела, да карат водни ски или парасейлинг и да се върнат за вечеря в ресторанта на хотела с гледка към Атлантическия океан.

Стаите за гости са декорирани в бежово и бяло с тъмни дървени подове, излъчващи семпла елегантност. Цени от 53 евро на човек в двойна стая.