В пренаселената градска среда се изграждат постройки все по-нагоре и по-нагоре във въздуха. Който може да си позволи мезонет на последните етажи на тези сгради, е истински щастливец, и ще се наслаждава на прекрасна гледка, както и на по-малко шум и смог. Представяме ви новия небостъргач, който се строи в Манхатън, Ню Йорк:

От звездните архитекти Herzog & de Meuron, които са отговорни също и за концертната зала в Хамбург, произлиза концепцията за новия скъпоценен небостъргач „56 Leonard Street“ в Трайбека, част от Манхатън в Ню Йорк.

Интересната сграда с етажи, които изглеждат сякаш са подредени като Дженга-кула (аркадна игра), предлага 145 апартамента и 10 мезонета на стойност между 3,5 и 33 милиона долара. Колкото по-високо се намират те, толкова по-скъпи са.

Апартаментите в „56 Leonard Street“ отвън ще бъдат с бетон и много стъкло, а вътре с луксозен мрамор, изискани бани и кухненски елементи. И разбира се ще предлагат фантастична гледка.

Белите емайлови стоманени комини са проектирани така, че да изглеждат като скулптури. Домовете в горния край на кулата са с размери от 1100 до 1950 квадратни метра. Представете си гледката...

Вижте още: Най-красивите небостъргачи на 2012 г.

В долните етажи ще се помещават входът, гаражи, кино, конферентни и фитнес зали.

Басейнът с покрита външна тераса се намира също в долната част. Би било хубаво да е по-нагоре, но така трябваше да бъде взето място от най-скъпите апартаменти.

В „56 Leonard Street“ ще има също библиотека, сауна, спа център и кетъринг-кухня, както и йога студио и слънчева палуба с джакузи.

Стоманена скулптура на Anish Kapoor трябва да бъде монтирана пред входа. Бъбрековидната форма на произведенията на изкуството са отличителен белег на този скулптор.