Необходимите приготовления за тестовия полет на Boeing-787 Dreamliner, приземен от февруари заради проблеми със захранването, все още не са завършени, за да се премине към изпитания, съобщи днес Бюрото на японската гражданска авиация, цитирано от агенция Ройтерс.

„Вчера се върнахме от САЩ и нищо все още не е завършено. Има известен брой етапи за преминаване, преди да се премине към тестови полет”, заяви на пресконференция в Токио Шигеру Такана, директор по сигурността на организацията, предаде bTV.

Вижте още: Откриха техническия проблем на Boeing 787 Dreamliner

През седмицата различни източници твърдяха, че Boeing подготвя два тестови полета на 787 тази седмица, което позволи връщането на самолета в употреба в близките седмици.

Световните регулатори забраниха полетите на съществуващите вече 787 Dreamliner в края на януари, след два инцидента на японски авиокомпании, свързани с литиево-йонните акумулатори на самолетите, по време на полет.

Бюрото на японската гражданската авиация смята, че е твърде рано да се правят прогнози, дали 787 Dreamliner ще може да лети отново в близките седмици.