Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи нови ултра хай дефинишън телевизори, които ще се продават за 40 000 долара.

Огромният 85-инчов екран оправдава огромната цена, но Samsung съобщи още, че телевизорите UN85S9 ще бъдат последвани от два по-големи братя – 96-инчови и 110-инчови модели, които ще бъдат още по-скъпи, съобщава БГНЕС.

Вижте още:Телевизор-гигант за 500 000 долара

Samsung посочи, че UN85S9 е пълен с нови революционни характеристики, основната от които е способността му да взема хай дефинишън съдържание и да го усъвършенства без проблеми до ултра хай дефинишън, за да запълва широкия екран. Той може да излъчва 120-ватов звук, предлагайки преживяване като на кино.

UN85S9 е ултра хай дефинишън телевизор, което означава, че показва картини с четири пъти по-висока резолюция, измерена хоризонтално, от съществуващите хай дефинишън телевизори.

Вижте още:Samsung пуска телевизор за двама зрители едновременно

Въпреки цената от 40 000 долара новият телевизор на Samsung вероятно ще породи интерес сред клиентите на компанията. През януари LG съобщи, че сравнително евтиният й ултрай хай дефинишън телевизор е постигнал продажби от 300 броя в Южна Корея.