В Австралия има магазин, чиито собственици наистина мразят, когато клиентите само се разхождат из магазина, без да купуват нищо.

В Reddit се появи снимка на надпис, който информира клиентите на магазин за специализирани храни в Бризбейн за влизането в сила на нова такса.

Таксата е 5 долара за клиенти, които "само гледат."

Тя е наложена, за да се ограничи процеса, при който клиенти разглеждат стоките във физически магазин, а след това си ги купуват по-евтино онлайн.

Надписът на магазина уверява, че петте долара ще бъдат извадени от крайната цена на покупката, така че клиентът получава обратно платената такса, ако пазарува.

Ето какво гласи надписът:

"От 1 февруари посетителите на този магазин, които “само гледат”, ще плащат 5 долара такса на човек.

Таксата от 5 долара ще бъде изваждана от крайната цена на напазаруваните стоки".

Защо се налага това?

Има много хора, които използват този магазин за сравнение, след което купват стоките на друго място. Тези хора не са наясно с факта, че цените ни са почти същите както и на другите места, а освен това ние имаме продукти, които просто ги няма другаде.

Наложената политика е в тон със случващото в много други магазини за дрехи, обувки и електроника, които се сблъскват със същия проблем.

Политиката на магазина обаче беше подложена на сериозни критики в интернет пространството, като повечето хора смятат, че този магазин си проси фалита.