Германец разби по време на тест-драйв рядък ретро-автомобил Mercedes W198, модел 1960 г., оценен на 650 000 евро, съобщава ИТАР-ТАСС.

Полицията в провинция Баден-Вюртемберг уточнява, че става въпрос за млад човек, превишил позволената скорост и загубил контрол над автомобила, в резултат на което превозното средство излязло от пътя и се преобърнало няколко пъти. Самият шофьор е получил само леки наранявания, уточнява агенцията.

Ferrari за 31 млн. постави рекорд за най-скъпа катастрофа

Експерти коментират, че повишеният интерес на германците към ретро автомобилите от последните години се обяснява с нестабилната икономическа ситуация, на фона на която покупката на подобно превозно средство е практически една много добра инвестиция.

Най-популярният модел ретро автомобил в Германия остава легендарният модел на Volkswagen – Beetle, известен в България като „костенурка”, произвеждан от германската компания в периода – 1938 – 2003 г., посочва bTV.

На второ място се нарежда минибусът на същия производител – Volkswagen Transporter, превърнал се в икона на хипи-движението през 1960 и 1970 години.