Карол Сътър от Бристол, Пенсилвания, получила като дарение дрехи от роднина. Те принадлежали на 85-годишната баба на братовчедка на нейна приятелка.

Когато разглеждала дрехите, Карол се натъкнала на торбичка. В нея имало друга торбичка, в нея друга и т.н. Когато най-накрая стигнала до сърцевината на пакета, тя намерила пачки банкноти от по 100 долара. Всичко било на стойност 30 000 долара.

Сътър е собственик на малка застрахователна фирма. Тя казва, че бизнесът й върви трудно и много пъти си е мислела, че ако има малко кеш, нещата ще потръгнат.

„Въпреки това мислех, че е нередно да задържа парите,“ казва тя. Тя се обадила на братовчедката, която й дала дрехите и й казала за парите. Двете считат, че възрастната жена е скрила парите там по време на урагана Санди и след това така и не ги върнала в банката. Братовчедката си взела парите и дала на Сътър 1000 долара награда.

Сътър казва, че не съжалява за раздялата си с парите. „Вярвам в кармата. Не съм мислела много дали да ги задържа или не. Те не бяха мои.“

Наскоро имаше случай с бездомен мъж, който върна годежен пръстен за хилядя долари, въпреки че самият той се издържа с просия по улицата. За него може да прочетете тук.