Канадско проучване изследва 600 корпоративни директори и установява, че дамите се справят по-добре с директорския пост. Те взимат по-адекватни и успешни бизнес решения, сочи проучването, цитирано от в. „Дейли мейл"

Нежният пол е определен като по-подходящ за лидерска позиция. Една от причините за това е, че дамите осигуряват по-благоприятна работна обстановка, зачитат правата и мнението на персонала, консултират се с него при взимане на важни решения, което показва по-голямо наличие на уважение към екипа.

Стабилната екипна обстановка пък гарантира, от своя страна, по-добро професионално и финансово развитие на компаниите, пише вестник "24 часа".

7 невероятни жени инвеститори

От изследването на Крис Барт, който е професор по стратегически мениджмънт в канадския университет „Макмастър", става ясно, че мъжете взимат професионални решения по традиционния рутинен начин, а за сметка на това жените са доста по-инициативни и креативни.

Според него успехът на дамите в бизнеса се дължи на това, че те имат по-аналитичен ум и успяват да намират повече различни решения за възникналите проблеми, а това гарантира по-малък риск от фалит. Той съветва в директорски бордове да бъдат включени повече жени за по-голям просперитет на компаниите.