Norwegian Breakaway ще тръгне на път от средата на април по световните води. С дължината си от 324 метра и ширината си от 39.7 метра, както и 18-те си палуби, огромният кораб се нарежда в класацията на най-големите кораби в света. Той обаче има още много какво да предложи, освен размерите си:

Огромният круизен кораб Norwegian Breakaway е собственост на компанията Norwegian Cruise Line, но е построен в Германия.

Norwegian Breakaway е най-големият кораб, който някога е строен в Германия: 324 метра дължина, 39.7 метра ширина и 18 палуби.

Вижте още: Най-необичайните круизни кораби в света

Има и някои специални функции: две паралелни пързалки, например – в случай, че се намират смелчаги, разбира се.

За вечерни забавления корабът е снабден с открити и закрити барове. Ще се провеждат седемдневни круизи от Ню Йорк до Бермудските острови до април 2014 година.

The Haven Villa предлага място за шестима гости. Там ще намерите панорамни прозорци, самостоятелна тераса и голяма баня с душ, две мивки и вана – общо 56 квадратни метра.

Вижте още: Най-добрите круизни кораби на 2012 г.

В началото на май месец корабът за 4000 пътници, красиво боядисан от художника Питър Макс, ще пристигне на основното си пристанище в Ню Йорк и ще бъде тържествено кръстен.

Въпреки размера си, Breakaway не е най-големият круизен кораб в света. На първо място са финландските Oasis of the Seas и Allure of the Seas, които предлагат пространство за повече от 5000 пътници.